Σε εξέλιξη απάτη κλεμμένων πιστωτικών καρτών με στόχο τα ξενοδοχεία

διαβάστε προσεκτικά για να αποφύγετε δυσάρεστες συνέπειες

Έχετε POS με δυνατότητα απομακρυσμένης χρέωσης – πληκτρολογώντας απλώς τα στοιχεία της κάρτας;

Διαβάστε πως οι επιτήδειοι μπορούν να σας μπλέξουν σε μια ιστορία κλεμμένων πιστωτικών καρτών.

 

Αρχικά σας στέλνουν ένα email με αίτημα κράτησης το οποίο δε μοιάζει με απάτη. Σας ενημερώνουν ότι θα πληρώσουν με πιστωτική κάρτα και σας ζητούν να τους πείτε το συνολικό κόστος μαζί με άλλες πληροφορίες.

Το email μοιάζει με το παρακάτω:Αφού τους απαντήσετε, σας στέλνουν δεύτερο email ότι δέχονται την προσφορά σας και σας ζητούν μια εξυπηρέτηση:

να χρεώσετε μαζί με το κόστος διαμονής και ένα μικρότερο ποσό για τα αεροπορικά εισιτήρια καθώς ο ταξιδιωτικός τους πράκτορας δε διαθέτει P.O.S. Στη συνέχεια, καλή τη πίστη, εσείς θα μεταφέρετε τα χρήματα αυτά σε λογαριασμό που θα σας υποδείξουν, δήθεν του ταξιδιωτικού πράκτορα.

 

Δείτε το δεύτερο email εδώ:Τι ακριβώς συμβαίνει;

Οι scammers, διαθέτουν στην κατοχή τους κλεμμένες πιστωτικές κάρτες (αντίγραφα αυτών – ώστε ο ιδιοκτήτης να μη γνωρίζει ότι είναι κλεμμένη). Αν τις χρέωναν από δικό τους P.O.S. θα πρόδιδαν την ταυτότητα τους αφού για την παραλαβή P.O.S. απαιτείται η γνωστοποίηση των στοιχείων του ιδιοκτήτη σε κάποιο πιστωτικό ίδρυμα.

Αν χρεώσετε εσείς την κάρτα για αυτούς, η “απάτη” στην ουσία γίνεται από εσάς! Μάλιστα, η απάτη είναι κατανεμημένη, επειδή κάθε κάρτα θα έχει χρεωθεί από διαφορετικό ξενοδοχείο κάθε φορά κάνοντας πιο δύσκολο τον εντοπισμό των επιτήδειων.

 

Πως κερδίζουν;

Οι επιτήδειοι πληρώνονται από τη μεταφορά που θα κάνετε εσείς στο λογαριασμό που θα σας υποδείξουν (υποτίθεται του ταξιδιωτικού πράκτορα), το οποίο είναι μια διαδικασία που δε συνδέεται με την προηγούμενη απάτη. Έτσι, η διαδικασία εντοπισμού τους είναι πιο δύσκολη, παίρνει περισσότερο χρόνο και τους δίνει τη δυνατότητα να κινηθούν βάση πλάνου.

Κλείνοντας

 
Είναι σύνηθες, οι επιτήδειοι να σας εκβιάζουν μετέπειτα ζητώντας να τους μεταφέρετε και το υπόλοιπο ποσό για να μη σας καταγγείλουν προφασιζόμενοι δεκάδες δικαιολογίες.

Μπορεί επίσης να σας ζητήσουν να επιστρέψετε όλο το ποσό στην κάρτα του ανυποψίαστου ιδιώτη αφού στην ουσία και εσείς συμμετείχατε (άθελα σας) στο κακόβουλα σχέδια τους. Με τον τρόπο αυτό, ο ιδιώτης όταν δει τις κινήσεις του, θα θεωρήσει ότι ίσως έγινε κάποιο λάθος, αφού τα χρήματα θα έχουν επιστραφεί στο λογαριασμό του. Εσείς όμως θα έχετε μεταφέρει απο το λογαριασμό σας χρήματα σε λογαριασμό των επιτήδειων.
 


Εάν έχετε λάβει σχετικό email, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να σας συμβουλεύσουμε ανάλογα.
Facebook Hash Tags

#creditfraud

Comments